Welkom bij Pelikaan

Busreizen

Zoek & Boek

Land
Reisduur
Periode
Zoek mijn reis

Weetjes en Feiten

Vlag DenemarkenDenemarken

Denemarken is het oudste Koninkrijk van ons continent. Het drukte als centrum van de Vikingencultuur enkele eeuwen lang zijn stempel op vroeg Middeleeuws Europa. Vanaf het begin van de 16e eeuw daalde de macht van Denemarken. In totaal telt Denemarken 405 eilanden, waarvan er maar 80 bebouwd. De grootste zijn het schiereiland Jutland, Funen, Seeland, Lolland en Falster en Bornholm.

Hoofdstad: Kopenhagen
Landnummer: 0045
Valuta: Deense Kroon
Taal: Deens
Tijd: hetzelfde als in Nederland
Klimaat: gematigd zeeklimaat
Soort stekker: type F, hetzelfde als in Nederland

Wist u dat...
... twee derde van de bevolking een achternaam heeft die op –sen eindigt? 23% van de bevolking heeft Nielsen, Jensen of Hansen als achternaam.
...u de deur in Denemarken opent door de sleutel naar links te draaien?
...Denemarken net als Nederland een echt fietsland is?

Genieten in Denemarken

‘Het land van de Vikingen’ zal u verrassen met zijn vriendelijke mensen en onmetelijk rust en ruimte! Denemarken is het zuidelijkste Scandinavische land gelegen op korte afstand van Nederland en bestaat voor een groot deel uit eilanden. Pelikaan Reizen biedt u de mogelijkheid een prachtige rondreis te maken door dit sprookjesachtige land! Breng een bezoek aan het schiereiland Jutland, met uitgestrekte stranden, mooie landschappen en oeroude tradities. Op het eiland Seeland ligt het kloppende hart van Denemarken, de hoofdstad Kopenhagen. Geniet van de idyllische natuur op het charmante eiland Funen. Hier ligt ook Odense, de stad van Hans Christian Andersen, de koning der schrijvers. Ontdek met een busreis van Pelikaan Reizen de pure natuur, talloze authentieke plaatsjes en de mooiste steden van Denemarken.