Welkom bij Pelikaan

Busreizen

Zoek & Boek

Land
Reisduur
Periode
Zoek mijn reis

Weetjes en Feiten

Vlag FinlandFinland

In het oosten grenst Finland aan Rusland, in het noorden aan Noorwegen en in het noordwesten aan Zweden. Ten westen van Finland ligt de Botnische Golf en ten zuiden de Finse Golf. Bijna 10% van het oppervlak bestaat uit water. Het land van de duizend meren: zo noemt men Finland graag, maar het aantal meren is veel groter. Het zijn er ongeveer 200.000 meren, vooral in het midden en zuiden van Finland.

Hoofdstad: Helsinki
Landnummer: 00358
Valuta: Euro
Taal: Fins
Tijd: +1 uur
Klimaat: landklimaat en een toendraklimaat in Lapland
Soort stekker:type F, hetzelfde als in Nederland

Wist u dat…
...een derde van Finland binnen de Poolcirkel ligt?
...veel verkeersborden gele vlakken hebben in plaats van witte? Dit is gedaan zodat zij in de winter tussen alle sneeuw nog steeds opvallen.
...er meer sauna’s dan auto’s zijn in Finland? Ongeveer een derde van alle sauna’s in de wereld is in Finland te vinden.

Genieten in Finland

Finland is na IJsland de noordelijkste staat van Europa. Het huidige Finland is geologisch geboren tijdens en na de laatste ijstijd. Toen ongeveer 10.000 jaar geleden de dikke laag ijs begon te smelten en het gewicht ervan verminderde, begon het land omhoog te komen. Bezoek dit wonderschone land met 200.000 meren. De kust wordt gevormd door eilandjes, schiereilandjes, rotsstranden en enkele uitgestrekte zandstranden. In het hoge noorden ontmoet u in Fins Lapland de Samen met hun rendieren. In Helsinki vindt u naast winkels en horeca ook concertzalen, theaters en musea. Finland staat ook internationaal bekend om haar fantastisch georganiseerde festivals welke hun wereldfaam onder andere te danken hebben aan de prachtige omgeving waarin ze plaats vinden.

v.a. € 1.885,00

8-daagse vlieg-busrondreis Dwars door Lapland
  • Kleine groep: maximaal 24 personen
  • Inclusief gebruik van complete winteruitrusting
  • Inclusief een huskytocht
  • Nederlandse reisleiding
  • Unieke reis

Bekijk deze reis