Welkom bij Pelikaan

Busreizen

Zoek & Boek

Land
Reisduur
Periode
Zoek mijn reis

Weetjes en Feiten

Vlag IerlandIerland a la carte

Ierland ligt ten westen van Groot-Brittannië en vormt een eiland samen met Noord-Ierland. Ierland is ongeveer 2 keer zo groot als Nederland. De Keltische harp is het nationale symbool van Ierland en wordt ook gebruikt op de euromunten. De Shamrock (het klavertje) word ook vaak als symbool gebruikt. Erg bekend is het gebruik van klavertje en de kleur groen op de feestdag St. Patrick’s day.

Hoofdstad: Dublin
Landnummer: 00353
Valuta: Euro
Taal: Iers (Gaelic), Engels
Tijd: - 1 uur
Klimaat: gematigd zeeklimaat met zachte winters en koele zomers.
Soort stekker: type G, u heeft in Ierland een verloopstekker nodig.

Wist u dat…
...Ierland meer dan duizend jaar geleden gesticht is door de Vikingen?
...de Ieren vroeger een speciale katerkuur hadden? Als ze te veel gedronken hadden, begroeven de Ieren zich de volgende dag tot aan de nek in rivierzand.
...Ierland het enige land ter wereld is dat een muziekinstrument als nationaal symbool heeft?

Genieten in Ierland

Ierland is een schitterend groen eiland en daarom ook een paradijs voor mensen die van de afwisseling steden, natuur en cultuur houden. Met een busreis van Pelikaan Reizen ziet u de mooiste plekjes van dit land. Zo ziet u in Ierland onder andere de bruisende stad Dublin met de bekende Guinness brouwerij, Belfast met de geschiedenis van de Titanic en het schilderachtige stadje Killarney, wat vaak ook het start- en eindpunt van de Ring of Kerry is. De Ring of Kerry is een prachtige route over het schiereiland Iveragh. De steden worden afgewisseld door de gevarieerde landschappen zoals het maanlandschap bij Burren, de grillige kusten en ruige Connemara met meren en bens. Ontdek ook de resten van diverse kerken, kloosters en kastelen. Maak kennis met de gastvrijheid van de Ierse bevolking en de traditionele Irish Stew, een stoofpot met Guinness-bier.