Welkom bij Pelikaan

Busreizen

Zoek & Boek

Land
Reisduur
Periode
Zoek mijn reis

Weetjes en Feiten

Vlag IJslandIJsland

IJsland is met een bevolkingsaantal van 329.100 en een oppervlakte van 103.000 km² het dunst bevolkte land van Europa. Er loopt een continentale breuklijn over het eiland waardoor het theoretisch gezien ook op het Amerikaanse continent ligt. IJsland heeft een blauwe vlag met een rood-wit Scandinavisch kruis.

Hoofdstad: Reykjavik
Landnummer: 00354
Valuta: IJslandse Kroon
Taal: Íslenska
Tijd: - 2 uur
Klimaat: koud zeeklimaat
Soort stekker: type F, hetzelfde als in Nederland

Wist u dat...
… IJslanders een achternaam hebben, gebaseerd op de voornaam van hun vader, met achtervoegsel ´son´ in geval van een zoon en ´dottir´ in geval van een dochter?
… het water in IJsland zo schoon is, dat het zonder behandeling uit de kraan komt en smaakt als fris bronwater?
… het in IJsland onbeleefd is om fooi te geven?

Genieten in IJsland

IJsland, de eilandstaat ten noordwesten van Europa. Het eiland dat circa drie keer zo groot is als Nederland maar nog minder inwoners telt dan Utrecht. IJsland is het land van de Vikingen en de eeuwenoude sagen, een fascinerende bestemming voor mensen die van natuur en avontuur houden. Reykjavik is ´s werelds meest noordelijk gelegen hoofdstad, een typisch Scandinavische stad. IJsland staat ook wel bekend om de wereldberoemde Strokkur, de prachtige waterval Gullfoss en de verzakking van de aarde bij Thingvellír Nationaal Park. Tijdens deze rondreis van Pelikaan Reizen ziet u vulkanen, steenformaties, kraters, gletsjers, watervallen en walvissen. IJsland is een land dat uniek is en u onvergetelijke indrukken geeft.

v.a. € 2.349,00

8-daagse vlieg-busrondreis Rondje IJsland
  • Deskundige de Jong Intra reisleiding
  • Verblijf in uitstekende middenklasse hotels
  • Alle hoogtepunten van IJsland in één reis
  • Kleine groepen

Bekijk deze reis