Welkom bij Pelikaan

Busreizen

Zoek & Boek

Land
Reisduur
Periode
Zoek mijn reis

Weetjes en Feiten

Vlag ItaliëToscane

Italië is een republiek in het zuiden van Europa. De totale oppervlakte is ongeveer zeven keer zo groot als Nederland. Het grootste gedeelte van Italië heeft een mediterraan klimaat met warme droge zomers en milde winters. Niet voor niets trekt Italië door het klimaat, prachtige natuur, heerlijke eten, de interessante cultuur en de geschiedenis elk jaar weer zoveel mensen.

Hoofdstad: Rome
Landnummer: 0039
Valuta: Euro
Taal: Italiaans
Tijd: hetzelfde als in Nederland
Klimaat: het grootste gedeelte van Italië heeft een mediterraan klimaat.
Soort stekker: type F, hetzelfde als in Nederland, maar ook type L, we adviseren u een wereldstekker mee te nemen.

Wist u dat…
...er in Italië meer wijn wordt geproduceerd dan in ieder ander land? En dan niet alleen in Europa, maar over de gehele wereld.
...in Italië ieder dorp en stad zijn eigen soort pasta heeft?
...er in Italië een forse vergrijzing gaande is? Het geboortecijfer in Italië namelijk het op een na laagste is van de westerse wereld.

Genieten in Italië

Italië, land van de prachtige natuur, mooiste cultuur en het lekkerste eten. Met een busreis van Pelikaan Reizen ziet u de mooiste plekjes van dit land. Zo ziet u onder andere in Toscane de cipressen op de prachtige glooiende heuvels, de ontelbare wijnvelden en ziet u de nog werkende vulkanen Vesuvius en Etna. U ziet het prachtige San Marcoplein met haar duiven in Venetië, de stad Lucca wat één van de oudste steden van Italië is, de wereldberoemde toren van Pisa en natuurlijk naar Rome met het Colosseum, de Spaanse Trappen, Trevifontein en de Sint Pieters basiliek in het Vaticaan. We moeten niet vergeten dat Italië ook bekend staat om zijn heerlijke keuken met de verschillende soorten pasta’s, pizza’s en nog veel meer heerlijke culinaire gerechten. Kortom Italië heeft het allemaal!

v.a. € 499,00

5-daagse vliegreis Winter in Rome
  • Met deskundige Nederlandssprekende reisleider
  • Bezoek aan alle hoogtepunten Rome
  • Transfer naar en van het hotel en gebruik openbaar vervoer

Bekijk deze reis

v.a. € 649,00

6-daagse vliegreis Kerst in Rome met KLM
  • Vlucht per KLM
  • Met deskundige Nederlandssprekende reisleider
  • Transfer naar en van het hotel en gebruik openbaar vervoer

Bekijk deze reis