Welkom bij Pelikaan

Busreizen

Zoek & Boek

Land
Reisduur
Periode
Zoek mijn reis

Weetjes en Feiten

Vlag KroatiëMontenegro en Kroatië

Kroatië is een land in Zuidoost-Europa en is te verdelen in diverse regio's met veel verschillende landschappen. Deze diversiteit is ook te zien in het eten. De Kroatische gerechten bevatten veel Italiaanse-, Slavische-, Hongaarse- en Oostenrijkse invloeden. De meerderheid van de Kroatische bevolking is Rooms-Katholiek. Kroatië is rijk aan zes bezienswaardigheden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

Hoofdstad: Zagreb
Landnummer: 00385
Valuta: Kroatische Kuna
Taal: Kroatisch
Tijd: hetzelfde als in Nederland
Klimaat: mediterraan-, continentaal- en bergklimaat
Soort stekker: type F, hetzelfde als in Nederland

Wist u dat...
...volgens de legende Kroatische mannen een halsdoek mee kregen van hun vrouwen wanneer ze naar het slagveld gingen en de stropdas hierdoor zijn oorsprong vond?
...de Dalmatiër, een van de meest herkenbare hondenrassen ter wereld, is ontstaan in de veertiende eeuw in de regio Dalmatië?
...de stad Hum maar 12 huizen en 14 inwoners telt en hiermee
de kleinste stad ter wereld is?

Genieten in Kroatië

Kroatië is een perfecte vakantiebestemming en is dichterbij dan u denkt! De honderden kilometers kustlijn, de schitterende eilanden en de pittoreske stadjes maken Kroatië uitermate geschikt voor een busreis. Geniet van de warme zon, de kristalheldere zee en de mooie stranden aan de Adriatische Kust, of ontspan op een gezellig terrasje en maak kennis met de voortreffelijke keuken van het land. De schilderachtige stadjes met oude forten, pleinen met fonteintjes, smalle steegjes en de Kroatische gastvrijheid zorgen ervoor dat u zich geen moment hoeft te vervelen. De rijke geschiedenis van het land heeft bijgedragen aan de vele historische overblijfselen die u hoogstwaarschijnlijk tijdens uw reis meerdere malen tegenkomt. Laat u verrassen en ontdek het veelzijdige Kroatië tijdens een busreis van Pelikaan Reizen!

v.a. € 489,00

8-daagse busreis Kerst aan de Kroatische kust
  • Prima hotel met gunstige ligging
  • Bezoek aan o.a Opatija, Krk, Zagreb en Postojna
  • Feestelijke kerstdiners op 24/12 en 25/12
  • Nieuwe reis

Bekijk deze reis

v.a. € 1.099,00

13-daagse busreis Kerst en Oud & Nieuw in Kroatië
  • Verblijf in 4-sterren hotel in het centrum van Opatija
  • Feestelijk kerstdiner en Oud- en Nieuwviering
  • Reis per Luxury class touringcar

Bekijk deze reis