Welkom bij Pelikaan

Busreizen

Zoek & Boek

Land
Reisduur
Periode
Zoek mijn reis

Weetjes en Feiten

Vlag SpanjeCosta Brava

Spanje is een Koninkrijk en ligt op het Iberisch Schiereiland in Zuidwest Europa met Madrid als hoofdstad. Bij Spanje horen ook de Canarische Eilanden en de Balearen. In Spanje wordt ’s middags een siësta gehouden om de warmste uren van de dag te rusten. Spanjaarden eten tweemaal daags een warme maaltijd en als ontbijt vooral zoetigheid.

Hoofdstad: Madrid
Landnummer: 0034
Valuta: Euro
Taal: Spaans
Tijd: hetzelfde als in Nederland
Klimaat: 3 klimaatgebieden: mediterraan klimaat in het zuiden, oosten en eilanden, landklimaat in het binnenland en zeeklimaat in het noorden en noordwesten
Soort stekker: type F, hetzelfde als in Nederland

Wist u dat…
...Spanje 4 officiële talen kent? Namelijk Castiliaans (Spaans), Catalaans, Baskisch en Galicisch en daarnaast nog meer varianten zoals Balearisch of Valenciaans.
...Spanje nog niet zo heel lang geleden een dictatuur was o.l.v. generaal Franco? Na zijn overlijden in 1975 eindigde de dictatuur toen Koning Juan Carlos werd benoemd.
...Spanje het laagst bevolkte land van Europa is met slechts 82 mensen per vierkante kilometer?

Genieten in Spanje

De Spaanse zon is niet de enige reden om een ontspannen busreis naar Spanje te boeken. Denk ook aan grootheden als Gaudi, Salvador Dali en Velàzquez. Daarnaast is Spanje het land van fruitige sangria, onvoorstelbare keuze aan tapas en traditionele flamenco dansen. Toch is dit nog niet alles wat het land aantrekkelijk maakt. De brede zandstranden langs de costa’s en de interessante steden verrassen u vast en zeker. De hoofdstad Madrid telt een enorme schat aan bezienswaardigheden, zoals Plaza Mayor en Palacio Real de Madrid. Valencia is hip en trendy en de driehoek Sevilla, Cordoba en Granada vertellen u alles over de Moorse geschiedenis van het land. Barcelona en Girona worden vaak met elkaar gecombineerd, waarbij u ook een bezoek aan de Spaanse voetbalclub FC Barcelona kunt inplannen.

v.a. € 569,00

8-daagse busreis Winter in Barcelona
  • Verblijf in een goed 4-sterren hotel in Sabadell
  • Twee dagen begeleiding door stadsgids in Barcelona
  • Voldoende vrije tijd om de stad zelf te ontdekken
  • Nieuwe reis

Bekijk deze reis

v.a. € 569,00

8-daagse busreis Kerst aan de Costa Brava
  • Verblijf in uitstekend 4-sterren hotel in Malgrat de Mar
  • Met galadiner en kerstlunch
  • Inclusief Barcelona met gids
  • Nieuwe reis

Bekijk deze reis